Vrijwilligersreglement Appelpop 2018

Algemeen

Heb je iets te melden, of zit je iets dwars, spreek dan personen van het bestuur of de werkgroepen aan. Zij zullen hun best doen de problemen op te lossen of iets te doen met de gemaakte opmerkingen. Het bestuur is te herkennen aan shirts met de opdruk "organisatie", werkgroepleden zijn te herkennen aan de shirts met "staff" erop.

Het is niet toegestaan zonder toestemming iets met de stroomvoorziening, -aansluitingen e.d. te doen. Dit kan tot ernstige storingen en gevaarlijke situaties leiden. Dit betekent dat je niet zomaar ergens een stekker kan insteken of uittrekken. Dit geldt ook voor mobieltjes, er is geen mogelijkheid deze op het terrein op te laden.

Slapen op het terrein is beperkt mogelijk voor vrijwilligers van buiten Tiel (zelf slaapzak en matje meenemen). Overleg dit wel tijdig zodat wij weten waar we aan toe zijn. Let wel goed op dat je je 's nachts alleen backstage begeeft en niet in de tenten e.d., er loopt hondenbewaking op het terrein.

Gebruik van drugs is niet toegestaan.

Je bent verplicht om een geldig identiteitsbewijs (origineel, geen kopie) bij je te dragen. Houd er rekening mee dat we ernaar kunnen vragen. Geen identiteitsbewijs betekent dat je geen toegang krijgt tot het festivalterrein.

Discriminerende of racistische uitlatingen zijn uiteraard uit den boze.

Wellicht overbodig om te melden, maar wanneer je een dienst draait kun je natuurlijk niet tegelijkertijd voor (je) kinderen zorgen.

Festival

Kom bij voorkeur lopend of op de fiets naar het festivalterrein. Als je met de fiets komt ga dan via benzinestation Dijkhuizen. Via de andere ingangen kun je niet met de fiets over het festivalterrein. We hebben geen parkeerruimte backstage voor auto's.

Je wordt backstage op het festivalterrein verwacht op de tijd die we vooraf met je gecommuniceerd hebben. Eerder word je nog niet toegelaten op het backstageterrein, dit om chaos te voorkomen.

NB: Let goed op voor welke diensten je bent ingedeeld, dit kan afwijken van wat je hebt opgegeven!

Meld je bij de backstage-ingang, deze wordt aangegeven op de toren aan de havenzijde, helemaal links op het festivalterrein. Van hieruit word je verder verwezen naar de vrijwilligersopvang.

Het aan je uitgereikte vrijwilligers t-shirt, polsbandje en de lanyard ben je verplicht te dragen tijdens de diensten. Alleen de (gedragen) combinatie geeft je toegang tot het backstageterrein.

Het is niet toegestaan het uitgereikte vrijwilligers t-shirt en de lanyard tijdens de festivaldagen over te dragen aan iemand anders.

NB: Beschadigde bandjes worden niet geaccepteerd.

Mocht je vragen hebben, iets kwijt zijn, een taxi nodig hebben om naar huis te gaan of wat je als vrijwilligers van Appelpop dan ook nodig hebt, meld je dan bij het zogenaamde Vrijwilligers Opvang Team (VOT). Zij helpen je gedurende de opbouw, festival en afbreken graag verder. Iedere uitgeleverde consumptie op het festivalterrein moet afgerekend worden met de Appelpopbonnen. Laat eerst betalen en lever daarna pas de consumpties. Ook mensen met een Appelpop t-shirt en/of een bandje die een drankje bestellen bij één van de barren op het festivalterrein moeten gewoon betalen met Appelpopbonnen. Zij kunnen in het backstagecafé wel gratis consumpties nuttigen/krijgen. Drankjes weggeven is uit den boze, de munten zijn de basis voor het voortbestaan van Appelpop.

Het is niet toegestaan alcoholische dranken te verkopen of te schenken aan personen jonger dan 18 jaar (Drank- en horecawet). Als je twijfelt aan de leeftijd van iemand ben je verplicht om legitimatie te vragen. Geen legitimatie betekent geen alcohol! Hier wordt scherp op gecontroleerd door de overheid. Er worden bij overtreding flinke boetes uitgedeeld aan organisaties.

Op bepaalde plaatsen op het terrein is het verplicht oordoppen te dragen. Hier hangen ook pictogrammen. Als dit voor jou geldt krijg je oordoppen uitgereikt, gebruik ze ook! Wanneer je dit niet doet loop je kans op een persoonlijke boete van de arbeidsinspectie, deze boete zul je helaas zelf moeten betalen.

Je kunt backstage eten, hiervoor krijg je van ons eetbonnen die je alleen backstage kunt uitgeven. Tijdens je dienst is het geoorloofd een drankje te drinken, maar drink met mate. Je bent immers gastheer/gastvrouw van Appelpop! Denk er ook aan dat onze verzekering niet uitkeert bij ongevallen ten gevolge van dronkenschap. Mensen waarvan een barhoofd of de organisatie vindt dat ze veel gedronken hebben om te kunnen werken zullen door de organisatie uit de bar/van het backstageterrein verwijderd worden.

In de tenten, kassa's en op het buitenterrein hangen camera's. Dit is voor jullie en onze veiligheid. De beelden kunnen dienen als bewijslast bij eventuele calamiteiten.

Op het festivalterrein kun je alleen gratis drinken tijdens je dienst. Tussen je diensten in kun je natuurlijk altijd een gratis drankje halen in de backstagetent.

Indien je geconfronteerd wordt met agressieve klanten of bezoekers attendeer je barhoofd c.q. aanspreekpunt daar dan op. Hij/zij kan contact opnemen met security.

Vanaf het backstageterrein mag je géén consumptie meenemen naar het festivalterrein.

Naast het hoofdpodium in de megatent bevinden zich twee VIP-podia voor de sponsors. Deze zijn niet toegankelijk voor vrijwilligers.

De podia en band-areas zijn, gezien de drukte en de wens van veel bands, niet toegankelijk voor vrijwilligers - behalve voor diegenen die daar werkzaam zijn. De enige mogelijkheid om artiesten echt te ontmoeten is als zij zich in de backstagetent laten zien. Ga geen handtekeningen vragen van de bands.

Eventuele gadgets die wij van de bands krijgen, worden verdeeld tijdens het vrijwilligersfeest.

Als je ingedeeld staat bij de laatste dienst, vragen we je ook even te helpen met het opruimen. Dit geldt ook voor de mensen die aan het uitpuffen zijn in de backstagetent.

Na het opruimen drinken we met z'n allen nog een borrel om even bij te komen of gewoon voor de gezelligheid. En gezelligheid kent dan géén grens! Backstage staan toiletten die ook voor de vrijwilligers bestemd zijn. Je hoeft dus niet op het terrein in de rij te staan.

Het is niet toegestaan tijdens de draaiuren van Appelpop backstage zelf meegebrachte sterke drank te nuttigen.

Opbouwen en afbreken

Voor de vrijwilligers die helpen met het opbouwen en afbreken, wees zuinig op het terrein en gebruik de door ons verstrekte veiligheidshulpmiddelen, zoals helmen, veiligheidsschoenen, klimtuig, etc. De arbeidsinspectie zal hierop controleren. Heb je zelf veiligheidsschoenen, neem ze dan mee! In verband met je eigen veiligheid zal er tijdens de 'werkuren' geen alcohol geschonken worden. Tijdens het warme eten 's avonds kun je uiteraard een biertje drinken. Daarna gaat de tap weer even dicht tot we allemaal klaar zijn met het werk van die dag.

Tijdens de opbouw en het afbreken is het festivalterrein geen kindvriendelijke omgeving. Het is daarom niet aan te raden tijdens die periode kinderen mee te nemen naar de Waalkade. Doe je dit toch, dan ben je zelf verantwoordelijk voor hen! Omwille van de veiligheid mogen kinderen van vrijwilligers zich alleen bevinden in de backstagetent en de ruimte er direct omheen.

Tot slot: Maak er weer een gezellig feest van!

Bestuur en de werkgroepen