Vrijwilligersreglement Appelpop

Algemeen

Heb je iets te melden, of zit je iets dwars, spreek dan personen van het bestuur of het Vrijwilligers Ondersteunings Team (VOT) aan. Het bestuur is tijdens het festival te herkennen aan shirts met de opdruk “organisatie”.

Je kunt altijd bij het VOT terecht. Mocht je vragen hebben, iets kwijt zijn, een taxi nodig hebben of wat dan ook, meld je dan bij de VOT balie in de vrijwilligerstent. Zij helpen je gedurende de hele festivalperiode graag verder. Zij kunnen ook specifieke personen of de vertrouwenspersoon van Appelpop voor je oproepen of inlichten.

Je bent wettelijk verplicht om een geldig identiteitsbewijs (origineel, geen kopie) bij je te dragen.

Het gebruik van alcohol is tijdens de bouw, breek en je festivaldienst niet toegestaan. Mocht je hier niet naar handelen word je van het bouw,- backstage- en festivalterrein verwijderd. Na je werkzaamheden is er meer dan genoeg gelegenheid om een biertje te drinken.

Het is niet toegestaan iets met de stroomvoorziening, -aansluitingen e.d. te doen. Dit kan tot ernstige storingen en gevaarlijke situaties leiden. Dit betekent dat je niet zomaar ergens een stekker kan insteken of uittrekken. Mobiele telefoons kunnen bij het VOT worden opgeladen.

Discriminerende of racistische uitlatingen zijn uiteraard uit den boze.

Wellicht overbodig om te melden, maar wanneer je een dienst draait kun je natuurlijk niet tegelijkertijd voor (je) kinderen zorgen

Opbouwen en afbreken

Voor de vrijwilligers die helpen met het opbouwen en afbreken: wees zuinig op het terrein en gebruik de door ons verstrekte veiligheidshulpmiddelen, zoals helmen, klimtuig, etc. De arbeidsinspectie zal hierop controleren. Het is een bouwterrein waar bouwterrein- regels gelden. Werkschoenen zijn verplicht.

Appelpop wordt steeds groter en professioneler. Om alles in goede banen te kunnen leiden (en zeker met oog op veiligheid en verzorging van vrijwilligers) zijn we sinds een aantal jaar gestart met een in- en uit scansysteem. Zodra je op het terrein komt, ben je verplicht je aan te melden bij het VOT. Zo weten we dat je er bent en kunnen we voor het eten rekening met je houden. Zodra je weer naar huis gaat ben je verplicht je weer af te melden bij het VOT. Zo zijn we op de hoogte van iedereen op het terrein. Dit is belangrijke informatie mocht er onverhoopt iets gebeuren.

’s Ochtends niet inscannen betekent achteraan sluiten in de rij bij het eten. Dan hebben we geen rekening met je kunnen houden in de telling van de eters.

Tijdens de opbouw en het afbreken is het festivalterrein geen kindvriendelijke omgeving. Wij raden het af tijdens die periode kinderen mee te nemen naar het terrein. Doe je dit toch, dan ben je zelf verantwoordelijk voor hen! Omwille van de veiligheid mogen kinderen van vrijwilligers zich alleen bevinden in de vrijwilligerstent.

Festival

Voor je dienst

Kom bij voorkeur lopend of op de fiets naar het festivalterrein. Als je met de fiets komt ga dan via de ‘Havendijk’ en zet je fiets op de festivaldagen in de daarvoor bestemde fietsenstalling. Via de andere ingangen kun je niet met de fiets over het festivalterrein. We hebben backstage geen parkeerruimte voor auto’s.

Je wordt backstage op het festivalterrein verwacht op de tijd die we vooraf met je gecommuniceerd hebben. Eerder word je nog niet toegelaten op het backstage terrein.

NB: Let goed op voor welke diensten je bent ingedeeld, dit kan afwijken van wat je hebt opgegeven!

Meld je bij de backstage-ingang, deze wordt aangegeven op de toren aan de Havendijk. Van hieruit word je verder verwezen naar de vrijwilligersopvang

Tijdens je dienst

Het uitgereikte vrijwilligers t-shirt en polsbandje ben je verplicht te dragen tijdens de diensten. Alleen de (gedragen) combinatie geeft je toegang tot het backstage terrein.

Het is niet toegestaan het uitgereikte vrijwilligers t-shirt en polsbandje tijdens de festivaldagen over te dragen aan iemand anders.

Beschadigde bandjes worden niet geaccepteerd.

Iedere uitgeleverde consumptie op het festivalterrein moet afgerekend worden met de Appelpopmunten. Laat eerst betalen en lever daarna pas de consumpties. Ook mensen met een Appelpop t-shirt en/of een bandje die een drankje bestellen bij één van de barren op het festivalterrein moeten gewoon betalen met Appelpopmunten.

Drankjes weggeven is uit den boze, de munten zijn de basis voor het voortbestaan van Appelpop.

Op het festivalterrein kun je alleen gratis drinken tijdens je dienst (geen alcohol houdende dranken).

Vanaf het backstage terrein mag je géén consumptie meenemen naar het festivalterrein.

Je kunt backstage eten, hiervoor krijg je van ons eetbonnen die je alleen in de vrijwilligerstent kunt uitgeven.

Op bepaalde plaatsen op het terrein is het verplicht oordoppen te dragen. Hier hangen ook pictogrammen. Als dit voor jou geldt krijg je oordoppen uitgereikt, gebruik ze ook!

Op het gehele festivalterrein, incl. tenten en kassa’s, is voor jullie en onze veiligheid camerabewaking toezicht aanwezig. In geval van incidenten worden de beelden aan justitie ter beschikking gesteld.

Indien je geconfronteerd wordt met agressieve klanten of bezoekers attendeer je barhoofd c.q. aanspreekpunt daar dan op. Hij/zij zal contact opnemen met de beveiliging.

Als je ingedeeld staat bij de laatste dienst, vragen we je ook even te helpen met het opruimen. Dit geldt ook voor de mensen die aan het uitpuffen zijn in de vrijwilligerstent.

Na je dienst

Na het opruimen drinken we met z’n allen nog een borrel om de dag gezellig af te sluiten. Zaterdagavond is er backstage de mogelijkheid voor een gezellige naborrel en een feestje.

Slapen op het terrein is beperkt mogelijk voor vrijwilligers van buiten Tiel (zelf slaapzak en matje/eenpersoonluchtbed meenemen). Geef tijdig aan als je hiervan gebruik wilt maken, zodat we er rekening mee kunnen houden. Let op! I.v.m. (honden)bewaking is het niet toegestaan je over het terrein te begeven.

Backstage en VIP tribunes

In de megatent en ten behoeve van het GoTan podium zijn VIP tribunes voor de sponsoren en gasten, deze zijn niet toegankelijk voor vrijwilligers.

De podia en band-areas zijn niet toegankelijk voor vrijwilligers, met uitzondering van degenen die daar werkzaam zijn.

Backstage zijn toiletten aanwezig die door vrijwiligers gebruikt kunnen worden. Je hoeft dus niet op het terrein in de rij te staan.

Tot slot: Maak er weer een gezellig feest van!

- Bestuur en de werkgroepen